sobota, 30 czerwca 2012

17

spaghetti z miruną i sosem pomidorowym

aby stworzyć 1 porcję potrzeba nam:
50g makaronu spaghetti, 1 ząbek czosnku, 100g filetu z miruny, pieprz, 1 średni pomidor, łyżka przecieru pomidorowego, zioła prowansalskie, 1 łyżeczka oliwy, żółty ser (opcjonalnie)

*

makaron i rybę gotujemy. filet po ugotowaniu rozdrabniamy na cząstki. pomidora kroimy w kostkę. na oliwie podsmażamy posiekany czosnek, dodajemy pomidora, przecier oraz przyprawy. mieszamy cały czas aż powstanie sos. na talerzu układamy kolejno ugotowany makaron, kawałki ryby, polewamy sosem i oprószamy żółtym serem.

~ 273 kcal


1 komentarz:

  1. spaghetti z rybą- dla mnie nowość, fajnie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...