piątek, 6 lipca 2012

21

klopsiki z indyka z warzywami i makaronem

aby stworzyć 1 porcję potrzeba nam:
100g mięsa mielonego z indyka, 1/4 bułki, 1/4 surowego ziemniaka, ulubione przyprawy, odrobina kaszy manny, 
dodatkowo: 50 g makaronu świderki, 225g warzyw na patelnię

*

makaron gotujemy. bułkę moczymy i odciskamy, następnie łączymy z mięsem, dodajemy utartego na drobnej tarce ziemniaka oraz przyprawy i mieszamy. formujemy kulki i obtaczamy w kaszy mannej. warzywa na patelnię wkładamy do rondelka, zalewamy wodą i gotujemy. do gotujących się warzyw wkładamy klopsiki i dusimy na małym ogniu. wszystko przekładamy na talerz.

~ 340 kcal
(całe danie)



2 komentarze:

  1. Chyba znam ten zestaw warzyw na patelnię, wygląda znajomo. Lubię z nich korzystać, bo są bardzo łatwe do użycia, a słyszałam że w niczym nie ustępują świeżym warzywom! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. jak najbardziej masz rację.
    są pyszne i zdrowe :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...