środa, 18 lipca 2012

30

omlet z bananem i migdałami

aby stworzyć 1 porcję potrzeba nam:
1 jajko, szczypta sody oczyszczonej, 1/4 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej, 1 łyżka otrąb pszennych, 2 łyżki maślanki, szczypta cynamonu, szczypta imbiru, 1 mały banan, kilka migdałów

*

białko ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem sody. do żółtka dodajemy mąkę, maślankę, cynamon i imbir. obie masy łączymy. banana kroimy na plasterki i dodajemy do masy, mieszamy. następnie smażymy na dobrze rozgrzanej patelni teflonowej. omleta przekładamy na talerz i posypujemy posiekanymi migdałami.

~ 349 kcal




3 komentarze:

  1. No w sumie to jest omlet Kaiserschmarrn tylko że z bananem :D
    Świetny, bardzo go lubię, robiłam niedawno <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo dużo mąki. To nie pomyłka ?

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...