sobota, 21 lipca 2012

33

warzywa z szynką, serkiem topionym i łuskanym słonecznikiem

aby stworzyć 1 porcję potrzeba nam:
225g warzyw na patelnię, 100g fasolki szparagowej, 2 plasterki szynki z indyka, 1 trójkącik serka topionego, łyżka łuskanego słonecznika, zioła prowansalskie

*

warzywa gotujemy. szynkę z indyka kroimy w kosteczkę. ugotowane warzywa przekładamy na talerz razem z szynką, dodajemy serek topiony (możemy zrobić z niego sos roztapiając go na patelni razem z jogurtem naturalnym), łuskany słonecznik , na koniec posypujemy ziołami prowansalskimi.

~ 212 kcal



5 komentarzy:

  1. Bardzo fajna, szybka propozycja. Warzywa na patelnie to świetna sprawa, są szybkie do zrobienia i można z nich wyczarować naprawdę smaczny obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  2. A to ciekawa propozycja! Częstuję się i pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pożywne i zdrowe śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda lekko i pysznie :) często na szybko robię podobne dania :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Całkiem zdrowa i niskokaloryczna sałatka ;) Fajne połączenie smaków, na pewno spróbuję.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...