czwartek, 16 sierpnia 2012

53

pszenny naleśnik z borówkami i serkiem wiejskim

aby stworzyć 1 porcję potrzeba nam:
2 łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej, szczypty sody, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,szczypty imbiru, 1 jajka, 1/3 szklanki maślanki, kilka kropel aromatu waniliowego, garści borówek

*
wszystkie składniki ze sobą łączymy, mieszamy. po czym dodajemy borówki. patelnię teflonową dobrze rozgrzewamy i na średnim ogniu smażymy ciasto z obu stron na złoty kolor.
podałam z serkiem wiejskim i obsypałam garstką borówek do dekoracji.

~ 246 kcal
(razem z serkiem wiejskim i dodatkową ilością borówek: 289 kcal)



12 komentarzy:

  1. Uwielbiam <3 Placki i naleśniki mogłabym jeść codziennie. A wcale nie mają zbyt wiele kalorii. Twój wygląda przepysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. mam ochotę na tego naleśnika! *.*

    OdpowiedzUsuń
  3. Mmm fajny naleśnik choć wygląda bardziej jak omlet, może da się usmażyć 2 bo ten jest gruubaśny :D!! Ale uwielbiam dodatek serka wiejskiego i borówek ^.^

    OdpowiedzUsuń
  4. Twoje danie jak zwykle nie tylko wyglądają przepysznie ale i tak smakują - za każdym razem trafiasz w mój gust kulinarny :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nalesniik!:D. Muszę zrobić:D

    OdpowiedzUsuń
  6. Wygląda smakowicie, napewno wyprubuję, może obserwujemy? :) W wolnej chwili zapraszam do nas - http://bellious.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  7. Oj te naleśniki.. coś ostatnio za częśto są gościem na moim stole:D

    OdpowiedzUsuń
  8. jaki grubiutki wyszedł, taki najlepszy<3

    OdpowiedzUsuń
  9. Pięknie wygląda i tak też pewnie smakuje :)
    Zapraszam do siebie.

    OdpowiedzUsuń
  10. muszę przetestować :) fajny przepis :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...