piątek, 24 sierpnia 2012

59

morszczuk w sosie ziołowym z ziemniakami w mundurkach

aby stworzyć 1 porcję potrzeba nam:
1 filetu z morszczuka, 1 łyżki jogurtu naturalnego, 1/2 łyżeczki musztardy, 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich, pieprzu, soku z cytryny
dodatkowo: 2 ziemniaki ugotowane w mundurkach, surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i koperkiem

*
 filet skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy pieprzem i gotujemy. ziemniaki gotujemy w mundurkach. musztardę wraz z jogurtem i ziołami łączymy ze sobą. rybę polewamy powstałym sosem ziołowym, podajemy z ziemniakami i surówką.

~ 281 kcal
(całość, razem z surówką)


ps: nowy przepis pojawi się jakoś we wtorek. :)


11 komentarzy:

  1. Apetycznie wygląda :) Lubię takie obiady.

    OdpowiedzUsuń
  2. idealny piątkowy obiad! nie przepadam za ziemniakami i jadam je jedynie w mundurkach, w takiej wersji są pyszne<3

    OdpowiedzUsuń
  3. ryba jest pyszna i zdrowa , świetny przepis ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Oj .. kocham ziemniaczki w mundurkach,
    Jeszcze takie z ogniska.. bym zjadła:))
    te gotowane też są smaczne, całkowicie inny smak niż gotowane tradycyjnie:)

    OdpowiedzUsuń
  5. przepis piątkowy :) idealny:) czekam na kolejne:)

    OdpowiedzUsuń
  6. świetny obiadek :) bardzo lubię morszczuka a ziemniaczki w mundurkach...mniam!

    OdpowiedzUsuń
  7. Ostatnio non stop jadam ziemniaki w mundurkach z sałatą. Świetna sprawa.

    OdpowiedzUsuń
  8. ależ apetycznie to wygląda. Jestem na etapie wprowadzania większej ilości ryb do mojej diety, gdyż jest tam za dużo czerwonego mięsa i z chęcią skorzystam.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...