wtorek, 28 sierpnia 2012

60

otrębowe spody nadziewane serkiem wiejskim i winogronem

aby stworzyć 6 spodów potrzeba nam:

2 łyżek otrębów owsianych (bądź płatków), 1 łyżki otrębów pszennych, 3 łyżek twarogu sernikowego, 1 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżki budyniu waniliowego, kilka kropli aromatu waniliowego, fruktozy/cukru/miodu, 2 jajek
dodatkowo: serek wiejski, winogrona

*

białka ubijamy na sztywną pianę, żółtka łączymy z serkiem, aromatem i resztą składników. łączymy obie masy. szykujemy blaszkę do ciasta, obkładamy ją papierem do pieczenia, następnie rozsmarowujemy 6 kółek ( moje kółka na zdjęciu przypominają bardziej prostokąt, ale nie patrzmy na to ) , spody pieczemy 30 minut w temperaturze 160 stopni. po 15 minutach przewracamy na drugą stronę, po to, aby były dopieczone w każdym calu.
podałam z serkiem wiejskim i winogronami.

~  78 kcal
(jeden spód)
natomiast danie ze zdjęcia ma 243 kcal



12 komentarzy:

  1. ciekawy pomysł :) i na pewno smaczny!

    OdpowiedzUsuń
  2. Wow, świetny pomysł z tymi spodami. :) Muszę wypróbować.

    OdpowiedzUsuń
  3. ach, to dopiero byłoby życie! :D

    OdpowiedzUsuń
  4. świetny pomysł na pyszny deser ,mniam ;p

    OdpowiedzUsuń
  5. bardzo fajne te spody, muszę upiec i wypróbowac w podobnej odsłonie:D

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo fajny pomysł na śniadanko :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Innowacyjnie i orginalnie, i jakże smakowicie wygląda. Uwielbiam takie zdrowe jedzenie i z chęcią wypróbuję otrębowe spody. :) Zapraszam również do mnie, u mnie także przepisy na zdrowe (wegetariańskie) dania.

    OdpowiedzUsuń
  8. wyśmienity pomusł na śniadanie. :)

    OdpowiedzUsuń
  9. fajne szamki tu masz! <3 kocham wszystkie!
    zapraszam do siebie i zachęcam do obserwowania :) buziaki

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...