środa, 29 sierpnia 2012

61


danie orientalne

aby stworzyć 1 porcję potrzeba nam:
1/2 cebuli, 1 piersi z kurczaka, 100g pieczarek, curry, 1/3 główki kapusty pekińskiej, 2 marchewek, kurkumy, pieprzu, 2 łyżek jogurtu naturalnego, 1 ząbka czosnku, łyżeczka oliwy z oliwek

*

pierś kurczaka kroimy na kawałki, następnie posypujemy curry i kurkumą. cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w plasterki. mięso, cebulę i grzyby wykładamy na patelnię, dodajemy pieprz do smaku. całość smażymy na łyżeczce oliwy z oliwek. kapustę pekińską szatkujemy, marchew ścieramy, łączymy z kapustą, następnie rozkładamy na talerzu. na środku układamy upieczone mięso z pieczarkami. 
ząbek czosnku przeciskamy przez praskę, łączymy z jogurtem i tak powstały dip dodajemy do dania.

~ 262 kcal



9 komentarzy:

  1. Oo, lubię takie dania. :) Bogactwo aromatów.

    OdpowiedzUsuń
  2. pyszna obiadowa propozycja!:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kuchnia orientalna jest jedną z moich ulubionych kuchni, więc Twoje danie na pewno by mi zasmakowało :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Gdybym robiła je codziennie chyba bym pękła:)
    Nie.. nie:D
    Piekę czy gotuję tak co 3 dni.
    Np. jak upiekę coś w środę to 2 dni przerwy i później w sobotę też coś upichcę:)

    OdpowiedzUsuń
  5. lubię takie smaczne i proste dania ,pycha !

    OdpowiedzUsuń
  6. Lubię takie orientalne dania ;).

    OdpowiedzUsuń
  7. Świetnie wygląda :) Idealne danie na obiad.

    OdpowiedzUsuń
  8. jak już wrócę w październiku do akademika to coś czuję, że będziesz moją codzienną obiadową inspiracją:D bo u Ciebie zawsze zdrowo, lekko i co najważniejsze pysznie<3

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...