sobota, 8 września 2012

66

warzywna baza kanapkowa

 aby stworzyć 1 porcję potrzeba nam:
4 liści sałaty lodowej,2 plastrów wędliny z indyka, 1 jajka ugotowanego na twardo, 2 łyżeczek jogurtu naturalnego,pieprzu, dowolnych warzyw (u mnie sałata i pomidor)
dodatkowo: bułka z dynią

*
jajka siekamy. plastry wędliny smarujemy jogurtem i posypujemy pieprzem. na talerzyku układamy sałatę, następnie wędlinę z jajkiem i pomidorem. podajemy z pieczywem.

~ 133 kcal
(bez uwzględnienia pieczywa)


9 komentarzy:

  1. Lubię takie kanapki z dużą ilością warzywnego obkładu :).

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie kanapki to ja lubię, i to bardzo. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. jakie wypasione, kolorowe i zdrowe kanapki, pycha!:)

    OdpowiedzUsuń
  4. fajnie, zapowiada mi się niedług świetne śniadanie. :)

    OdpowiedzUsuń
  5. bardzo często robię sobie takie kanapeczki, moje ulubione ;) do tego jeszcze łyżeczke serka topionego <3

    OdpowiedzUsuń
  6. omomom pyszne bułeczki ,lubię jak jest tak zdrowo !

    OdpowiedzUsuń
  7. Jesteś moim guru kuchniowym, od pażdziernika gotruje z Twoim blogiem :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...