niedziela, 9 września 2012

67

placuszki z indyka

aby stworzyć 1 porcję (4 placuszki) potrzeba nam:
100g piersi z indyka, 1 jajka, łyżeczki mąki ziemniaczanej, łyżeczki musztardy, ziół prowansalskich, pieprzu, łyżki otrębów pszennych

*

filet kroimy z ukosa w kostkę. doprawiamy ziołami i pieprzem. następnie dodajemy jajko, mąkę, musztardę i otręby. smażymy na dobrze rozgrzanej patelni teflonowej (możemy ją lekko  natłuścić nasączonym oliwą z oliwek wacikiem)
podałam z 3 łyżkami ryżu i buraczkami

~ 216 kcal
(4 placuszki)
danie ze zdjęcia: 206 kcal


12 komentarzy:

  1. O, muszę zrobić sobie kiedyś takie placuszki (o ile nie przejdę weganizacji :P).

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo apetycznie wygląda! pyszny, zdrowy obiad;)

    OdpowiedzUsuń
  3. mmmm , musze takie sobie zrobić ,ale mnie dzisiaj pokusiłaś na pyszny obiadek ;*

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda apetycznie.. więc za pewne tak smakuje:)
    Świetna inspiracja.
    Dzięki za przepis;]

    OdpowiedzUsuń
  5. Nie rozumiem trochę przepisu,po pokrojeniu fileta na kawałki i przyprawieniu jak dodajemy make,otreby musztarde itd.?mieszamy to razem czy jak?

    OdpowiedzUsuń
  6. lubię mięso z indyka... smaczne, zdrowsze i mniej kaloryczne

    OdpowiedzUsuń
  7. Jaki apetyczny obiad:)

    Może obserwujemy? ;>

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...