sobota, 22 września 2012

72

warzywa po grecku z pieczarkami i pomidorem

aby stworzyć 1 porcję potrzeba nam:
225g warzyw na patelnię po grecku (może więcej, warzywa nie gryzą :), 100g pieczarek, kawałka cebuli, 1 pomidora, przyprawy greckiej, którą znajdziecie w opakowaniu warzyw

*

warzywa na patelnię gotujemy. cebulę kroimy w kosteczkę, pieczarki w plastry i podsmażamy na natłuszczonej wacikiem patelni teflonowej, następnie dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora.
ugotowane warzywa przekładamy na patelnię, doprawiamy i jeszcze chwilę 'smażymy.' 

~  173 kcal


12 komentarzy:

  1. pyszne lekkie jedzonko :) ale wolę świeże warzywka :) Proponuję Ci ten przepis, jeśli juz jesteśmy w greckich klimatach ;) - Warzywa po grecku czyli BRIAM

    OdpowiedzUsuń
  2. teraz cieszę się jeszcze świeżymi warzywami, ale już niedługo będę się zajadała podobnymi daniami, mimo wszystko są pyszne:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam rybkę po grecku :) Smaczna i zdrowa.

    OdpowiedzUsuń
  4. ale pyszne zestawienie ,bardzo lubię takie dania ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. czy jest możliwość zrobienia sobie posiłku dzień wczesniej i pozostawienie na noc w lodówca, a później odgrzanie go? Czy straci to smak/wartości odżywce etc.?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. możesz zrobić danie dzień wcześniej i je odgrzać, ale wiadomo,że to nie będzie to samo, jakbyś smakowała świeżego, zrobionego z przed chwili. :)

      Usuń
  6. Po grecku??? Lubię takie smaki :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Ja ostatnio bardzo często jadam warzywka;)
    Taki obiadek tez chętnie bym zjadła:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Ale pyszności!

    Pierzasta i niepierzasta biżuteria: oduchadoucha09.blogspot.com
    Zapraszam :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...