niedziela, 7 października 2012

79

sałatka z tuńczykiem, jajkiem i warzywami
  

aby stworzyć 1 porcję potrzeba nam:
1/2 opakowania tuńczyka w sosie własnym, 1 jajka,100g mieszanki kwidzyńskiej, łyżki jogurtu naturalnego, 1 ząbka czosnku, pieprzu, koperku


*

warzywa i makrelę odsączamy, następnie łączymy z ugotowanym na twardo i pokrojonym w kostkę jajkiem, doprawiamy, dodajemy sos zrobiony z jogurtu naturalnego i przeciśniętego przez praskę czosnku. 
do dekoracji posypałam koperkiem. 

~ 241 kcal




6 komentarzy:

  1. uwielbiam polaczenie tunczyka i jajka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. super prosto i super smacznie, podoba mi się. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. pyszna i zdrowa sałatka ,lubię takie !

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetny pomysł -wygląda mega apetycznie a co najważniejsze mało kaloryczne :D wykorzystam na pewno.
    Pozdrawiam ;-)))

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...