piątek, 12 października 2012

80

parówki cielęce z sosem jogurtowo-ketchupowym i żurawiną

aby stworzyć 1 porcję potrzeba nam:
2 parówek cielęcych (SOKOLIKI), 2 łyżek jogurtu  naturalnego, 1 łyżki ketchupu/koncentratu pomidorowego, 2 kawałków suszonej żurawiny,2 kromek chleba chrupkiego graham

*

parówki podgrzewamy. jogurt łączymy z ketchupem, dodajemy żurawinę.
podałam z chlebem chrupkim graham.

~  242 kcal 
(razem z pieczywem)






9 komentarzy:

  1. Ale smacznie :) Ciekawi mnie połączenie takiego mięsa i żurawiny ;)
    A jakiej firmy chlebek?

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajny pomysł dla mięsożerców :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajny pomysł dla mięsożerców :D

    OdpowiedzUsuń
  4. ooo, ciekawy ten sos, jeszcze nigdy takiego nie jadłam, muszę spróbowac;)

    OdpowiedzUsuń
  5. smaczny pomysł ,dano tak nie jadam ...

    OdpowiedzUsuń
  6. wiesz nawet prosta parówka u Ciebie wygląda apetycznie:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...