sobota, 20 października 2012

83

makaron z brokułami w sosie jogurtowo-migdałowym

aby stworzyć 1 porcję potrzeba nam:
garści brokułów, szklanki makaronu świderki, łyżki jogurtu naturalnego, 1 ząbka czosnku, pieprzu, łyżeczki migdałów

*

makaron i brokuły gotujemy w lekko osolonej wodzie. migdały prażymy na patelni teflonowej. ugotowany makaron i brokuły dodajemy do migdałów, dodajemy jogurt naturalny, przyprawy, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. mieszamy.

~ 244 kcal



12 komentarzy:

  1. bardzo mi się tutaj podoba - smaczne dania i od razu wiadomo ile kcal. super

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny przepis, wypróbuję na pewno!

    www.wieszaknawybiegu.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. nie miałam pomysłu na jutrzejszy obiad, a teraz już mam, dzięki^^

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo podoba mi się sos ; ) I strasznie jesteś ładna ; ) : *

    OdpowiedzUsuń
  5. bardzo lubię połączenie makaron z brokułami, a ten sos... mniam!

    OdpowiedzUsuń
  6. Zwierzę się: kiedy jem makaron nie wiem kiedy przestać.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. mamy więc rzecz wspólną. borykam się z tym samym problemem, dlatego zawsze gotuję szklankę dla siebie. ani więcej ani mniej, wtedy wiem,że nic mnie nie skusi już. :D

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...