sobota, 27 października 2012

86

naleśniki jarskie
 

aby stworzyć 2 naleśniki potrzeba nam:
1 jajka, 1/2 szklanki mleka 0,5%, 2 łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej, oliwa z oliwek
2 dużych pieczarek, 1/2 papryki czerwonej, 1 ząbka czosnku, 1 łyżki kukurydzy, 1 łyżki groszku, kawałka żółtego sera, natkę pietruszki, pieprzu

*

z jajek, mleka, mąki i odrobiny oliwy robimy ciasto o konsystencji śmietany. rozgrzewamy teflon i smażymy naleśniki z obu stron na złoty kolor. 
pieczarki oczyszczamy i kroimy na małe kawałki, po czym podsmażamy na teflonie wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. paprykę kroimy w kostkę, żółty ser ścieramy na tarce. warzywa i ser dodajemy do pieczarek. doprawiamy pieprzem, dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki. 
gotowe naleśniki smarujemy farszem i zwijamy, np. w rulony.
podałam z sosem salsa.

dwa naleśniki z farszem mają: 
362 kcal


13 komentarzy:

  1. wyglądają bardzo apetycznie i zapewne były pyszne! muszę kiedyś wypróbować ten przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Z 2 łyżek mąki? Ten talerz na zdjęciu jest mały, tak? ;p

    OdpowiedzUsuń
  3. jak ja uwielbiam Twoje pomysły! jak nie wiem, co zrobic na obiad to zawsze wpadam na Twojego bloga i się inspiruję:D

    OdpowiedzUsuń
  4. ja już wiem co będzie w poniedziałek na obiad.. :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Mmm, jedne z moich ulubionych :D Aż jutro sobie zrobię naleśniki z serem żółtym, o!

    OdpowiedzUsuń
  6. Lubię. Można wsadzić wszystkie warzywka z lodówki i ze spiżarki i będzie pyszne : )

    OdpowiedzUsuń
  7. smaczne nadzienie ,podoba mi się taka kompozycja ;d

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...