sobota, 3 listopada 2012

90



jajecznica z pieczarkami

aby stworzyć 1 porcję potrzeba nam:
2 jajek, 1 łyżki mleka 0,5%, pieprzu, 4 dużych pieczarek,kawałka cebuli, sera do posypania

*

pieczarki wraz z cebulą kroimy i podsmażamy na rozgrzanym teflonie, doprawiamy. jajko rozbełtujemy razem z mlekiem . do pieczarek dolewamy jajeczną mieszankę i mieszamy do chwili ścięcia się jajek. posypujemy serem.
podałam z 2 kromkami chlebka orkiszowego i pomidorem.

~ 198 kcal





9 komentarzy:

  1. nie ma to tamto, idę wypróbować, tylko byle były w mym domu pieczarki :D

    OdpowiedzUsuń
  2. mniam, świetna alternatywa dla jajecznicy z kurkami :D a ciągnący się ciepły ser, dopełnił idealnie całość :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wielbię wszelkie jajecznice. <3 Mogłabym codziennie zajadać na kolację!

    OdpowiedzUsuń
  4. Jajecznica zawsze spoko ;-)

    OdpowiedzUsuń
  5. bardzo pysznie wygląda ta Twoja jajecznica ! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Jak zwykle prosto i smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. uwielbiam dodatek grzybów do jajecznicy!:))

    OdpowiedzUsuń
  8. mniam , przepyszna jajecznica , lubię pieczarki ;d

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...