sobota, 10 listopada 2012

93

gyros z kaszą jęczmienną, warzywami na patelnię, kapustą czerwoną i ogórkiem kiszonym

aby stworzyć 1 porcję potrzeba nam:
4 łyżek kaszy jęczmiennej, 2 garści warzyw na patelnię, 100g piersi z kurczaka, 2 łyżek kapusty czerwonej, ogórka kiszonego, 1/2 kostki rosołowej, ostrej papryki, przyprawy do gyrosa, łyżeczki oliwy z oliwek

*

kaszę gotujemy z 1/2 kostki rosołowej  pierś z kurczaka płuczemy, kroimy w kostkę i doprawiamy przyprawami, następnie podsmażamy na oliwie, dodajemy warzywa na patelnię i smażymy do miękkości. 
kaszę podajemy z gyrosem i warzywami.

całość ma:
~ 281 kcal




9 komentarzy:

  1. Fajny, pożywny i szybki obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  2. pysznie , warzywa najpyszniejsze i najzdrowsze ;p

    OdpowiedzUsuń
  3. Podoba mi się ten przepis, chętnie bym zjadła taki zestaw na obiad :) Wprawdzie bez kapusty, ale reszta naprawdę jest pyszna.

    OdpowiedzUsuń
  4. U Ciebie zawsze pysznie :)
    Chciałabym mieć taką łatwośc w gotowaniu zdrowo i smakowicie jednocześnie :)
    Ale chociaż podpatrywać mogę i później wykorzystywać a to już wiele :)

    Pozdrawiam!! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. a ja bym NIC nie zmieniła :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Nominowałam Cię do zabawy "Liebster Blog" u siebie na blogu, dokładnie tutaj: http://kuchcikola.blogspot.com/2012/11/5-dzien-wyzwania-fotograficznego-i.html
    Jeśli masz ochotę to odpowiedz na pytania :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Jak zwykle zdrowo, pożywnie i ciekawie :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Witam :) Nominowałam Twojego bloga do wyróznienia w LIEBSTER BLOG - więcej szczegółów na moim blogu! Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...