niedziela, 16 grudnia 2012

108


pełnoziarnisty makaron świderki z kurczakiem, szpinakiem i pieczarkami

aby stworzyć 1 porcję potrzeba nam:
szklanki pełnoziarnistego makaronu świderki
1 ząbka czosnku
100 g piersi z kurczaka
4 pieczarek
200 g szpinaku
łyżki jogurtu bałkańskiego/ greckiego/ śmietany 12%
ziół prowansalskich
pieprzu
łyżeczki oliwy z oliwek

*

makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. czosnek kroimy bardzo drobno, następnie podsmażamy go na oliwie. kurczaka kroimy w kostkę, pieczarki w paseczki i dodajemy do czosnku. mieszamy tak długo aż drób i pieczarki nie zmiękną. następnie dorzucamy szpinak i jogurt/ śmietanę, mieszamy.

~ 332 kcal



11 komentarzy:

  1. ja zamiast pieczarek zwykle dodaje fete i tez jest pyszne, uwielbiam taki obiad:]

    OdpowiedzUsuń
  2. pychota! Uwielbiam szpinak ale zgadzam się z anpapi ^^ feta obowiązkowo ! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ooo z filetem z kurczaka i szpinakiem- tak jeszcze nie jadłam :D

    OdpowiedzUsuń
  4. połączenie makaronu ze szpinakiem zawsze się sprawdza. :)

    OdpowiedzUsuń
  5. ale Ci zaparowało zdjęcie :D

    OdpowiedzUsuń
  6. omomom makaron w takim wydaniu ,pychotka !

    OdpowiedzUsuń
  7. O mniam! <3
    Mogą być pieczarki takie z zalewy? Bo tylko takie nie wywołują u mnie bólu brzucha a zjadłabym sobie to z apetytem.

    P.S
    Jestem nowa w tym świecie więc zapraszam do siebie na pierniczki i do obserwowania! :)
    Pozdrawiam i życzę miłego dnia:)
    http://petitcannelier.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. możesz spróbować, myślę ,że się również nadadzą. :)

      Usuń
  8. Chciałam zapytać, czy gdy podajesz w składnikach np. szklankę makaranu, to chodzi o ugotowany czy surowy makaron? Uwielbiam tego typu dania <3

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...