poniedziałek, 31 grudnia 2012

117



indyk z warzywami, płatkami ryżowymi i ryżem

aby stworzyć 1 porcję potrzeba nam:
1/2 małej cebuli
100 g piersi z indyka
100 g zielonej fasolki szparagowej
6 różyczek brokułów 
1/2 papryki czerwonej
pieprzu
curry
gałki muszkatołowej 
łyżeczki płatków ryżowych
łyżeczki oliwy z oliwek

*

na oliwie podsmażamy pokrojoną cebulę, następnie dodajemy kurczaka. dodajemy fasolkę, brokuły, paprykę oraz przyprawy. dusimy do miękkości pod przykryciem. w razie potrzeby podlewamy wodą. na końcu posypujemy płatkami ryżowymi.
podałam z ryżem.

~ 291 kcal 
(razem z ryżem)


SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU MOI DRODZY! :*

12 komentarzy:

  1. pychotka ,kolejne danie z serii mniam ! będę odwiedzać cię na obiadki ;d
    Szczęśliwego Nowego Roku!

    OdpowiedzUsuń
  2. kolejne pyszne potrawy u Ciebie na talerzu! widać, że uwielbiasz warzywa :) szczęśliwego nowego roku :*

    OdpowiedzUsuń
  3. dzięki wzajemnie:) zdrowego i pysznego!

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam takie warzywne mieszanki :))
    szczęścia w 2013, duuużo szczęścia!

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam indyka bardzo, a Twoje połączenie jego z warzywami jest cudowne ;D

    OdpowiedzUsuń
  6. Ale pyszność :) Fajnie to wygląda, wzajemnie, najlepszego roku dotychczas życzę :)

    OdpowiedzUsuń
  7. W zeszłym roku piekłam prawie 5kg indyka na święto dziękczynienia i było to nielada wyzdanie ale i przepyszne doświadczenie smakowe. Indyka uwielbiam :) Szczęśliwego nowego roku!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...