piątek, 22 marca 2013

161



ryba w sosie koperkowym

aby stworzyć 3 porcje potrzeba nam:
400 g filetu z morszczuka
5 plastrów pomidora
2 łyżek śmietany 12 %
6 liści sałaty
1 ząbka czosnku
1 łyżeczki koperku
kaszy jęczmiennej
pieprzu
przyprawy do ryb
ostrej papryki
1 łyżki oleju rzepakowego

*

Kaszę gotujemy. Rybę doprawiamy i wkładamy do lodówki na godzinę. Po upływie podanego czasu smażymy na oleju z obu stron. Na talerzu kładziemy liście sałaty i pokrojonego pomidora. Śmietanę łączymy z koperkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami. Na talerzu kładziemy kaszę, rybę i polewamy całość sosem i ew. sokiem z cytryny.




ps: przepraszam,że nie mam czasu realizować co niektórych próśb z przepisami na różnorakie dania, ale gdy tylko odnajdę spokój i co najważniejsze czas - wszystko nadrobię , macie moje słowo. :D

10 komentarzy:

  1. bardzo podoba mi się twoja rybno kaszana propozycja obiadowa ;D

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie wygląda! Skusiłabym się na taką :)

    OdpowiedzUsuń
  3. rybcia napewno była smaczna :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Sos koperkowy do ryby, klasyka obiadu! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Narobiłaś smaka na rybkę! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. mogłabym zjadać ryby codziennie na obiad. w zdrowym sosie i z warzywami - mniam!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...