piątek, 26 kwietnia 2013

182



łosoś w ziołach

aby stworzyć 3 porcje potrzeba
300 g fileta z łososia
1 łyżki masła
1 łyżki natki pietruszki
1 łyżki koperku
ziół prowansalskich
soli 
pieprzu

*

Filet z łososia kroimy na części, doprawiamy. Do miękkiego masła dodajemy zioła. Rybę smarujemy masłem i podpiekamy na patelni teflonowej.
Podałam z brązowym ryżem, warzywami i sokiem pomidorowym.




*

Jutro możecie się spodziewać przepisu na caffe latte w wersji dietetycznej. :)

17 komentarzy:

  1. Jaki pyszny i zdrowy obiad. Uwielbiam łososia :)

    OdpowiedzUsuń
  2. kolejna pyszna propozycja na obiad :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Łosoś, warzywka, ryż, czyli tak jak lubię :D Smacznie i zdrowo :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Łosoś to jedna z moich ulubionych ryb :)

    OdpowiedzUsuń
  5. łosoś z warzywami idealnym pomysłem na obiad ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo lubię wszystko z dodatkiem aromatycznych ziół... A do tego smaczne warzywa :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Czytam "łosoś" i już wiem, że uwielbiam :) zwłaszcza u Ciebie! I nie omyliłam się ani troszkę.

    OdpowiedzUsuń
  8. Ale Ci zazdroszczę takiego obiadku :) Ubóstwiam łososia.

    OdpowiedzUsuń
  9. Łosoś to król ryb- mój ulubiony ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Łosoś, jedna z ulubionych ryb ; )

    OdpowiedzUsuń
  11. ryba to moje ulubione danie na obiad (i nie tylko) :) zwłaszcza łosoś i to w takiej wersji :)

    OdpowiedzUsuń
  12. łosoś, moja ulubiona ryba :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...