środa, 26 czerwca 2013

209


jajecznica z surimi

aby stworzyć 1 porcję potrzeba nam:
2 jajek
4 pałeczek surimi
4 pieczarek
1/2 pomidora
pieprzu
natki pietruszki
ketchupu lub jogurtu naturalnego
1 łyżeczki oliwy z oliwek

*

Pieczarki i surimi kroimy w talarki, pomidora natomiast w kostkę. Pieczarki podsmażamy. Dodajemy rozmącone jajka, surimi i pomidora. Doprawiamy i smażymy do ścięcia się jajek.
Podajemy z jogurtem naturalnym lub ketchupem. Mile widziana także grzanka.





17 komentarzy:

  1. O, PYCHA! :)
    a ja zazwyczaj jem jajecznicę bez chlebka.

    OdpowiedzUsuń
  2. Odpowiedzi
    1. dobre są? mam ochotę je kupić zawsze, gdy jestem w sklepie, ale zawsze się waham... :)
      taki pomysł na jajcznicę bardzo mi się podoba :)

      Usuń
    2. Ja jakoś nie mogę przekonać się do spróbowania owoców morza ;)

      Usuń
  3. Jajecznica to taki śmietnik na patelni, kiedy swego czasu często ją jadłam, też wrzucałam do niej tyle dodatków;-)

    OdpowiedzUsuń
  4. fajny pomysł takiej jeszcze nie jadłam:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Dla mnie jajecznica musi być niestety sucha, jakoś tak mi sie ustawiło w głowie, ale wygląda kusząco, przyznaje :)

    OdpowiedzUsuń
  6. nigdy w życiu tego nie próbowałam, ale jajecznicę lubię ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo lubię surimi, więc ta jajecznica z pewnością przypadłaby mi do gustu ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. paluszki krabowe są niezdrowe...to mega syf!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. " Dostępne na rynku paluszki krabowe to produkt przetworzony, z pewnością nie tak cenny jak czyste rybie mięso. Na szczęście dodatki w nim zawarte są w większości pochodzenia naturalnego — tłumaczy Zofia Urbańczyk, dietetyk "

      Usuń
  9. Nominowałam Cię do Liebster Blog :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Jestem na diecie i na pewno ten przepis mi się przyda :) Bardzo lubię surimi, a w szczególności sałatki z nimi :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...