sobota, 13 lipca 2013

220


potrawka z kurczaka po tajsku

aby stworzyć 2 porcje potrzeba nam:
1 piersi z kurczaka
2 garści różyczek brokuła
2 garści różyczek kalafiora
1 ziemniaka
1 pomidora
3 łyżek mleka
3 łyżek wiórków kokosowych
szczypty soli
szczypty ostrej papryki
oleju rzepakowego

*

Kurczaka kroimy w kostkę lub paski, doprawiamy i smażymy. Kalafiora, brokuła i ziemniaka gotujemy na parze (uprzednio krojąc na mniejsze części ziemniaka). Pod koniec gotowania dodajemy pomidora. Do kurczaka dodajemy mleko pomieszane z wiórkami kokosowymi i trzymamy całość na małym ogniu. Pod koniec dodajemy ugotowane warzywa, mieszamy i przekładamy na talerze.
Najlepiej podawać z dowolną zupą.

1 porcja ma:



8 komentarzy:

  1. A właśnie się zastanawiałam jak zrobić kurczaka na jutrzejszy obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo lubię takie kurczakowe wariacje, myślę, że dodatek wiórek nie zaszkodzi:)

    OdpowiedzUsuń
  3. z wiórkami kokosowymi? zawsze kojarzyły mi się one przeważnie z ciastem lub jakąś owsianką, ale żeby łączyc je z kurczakiem... chyba wypróbuję, bo jestem bardzo ciekawa smaku. :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Warzywka i kurczak - takie danie zawsze się sprawdza :)

    OdpowiedzUsuń
  5. mniam piszę się na taki przepyszny obiadek *-*

    OdpowiedzUsuń
  6. Kolejne dobre danie u Ciebie : )

    OdpowiedzUsuń
  7. Ale pyszność i zdrowie! :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...