piątek, 30 sierpnia 2013

230


naleśnik meksykański

aby stworzyć 4 porcje potrzeba nam:
4 placków do tortilli
1 puszki fasoli
1/2 ogórka
1 puszki kukurydzy
1 czerwonej papryki
4 plastrów dowolnego sera
ketchupu

*

Fasolę i kukurydzę odsączamy. Resztę warzyw i ser kroimy w kosteczkę. Tortille smarujemy ketchupem. Na całej długości układamy na przemian paprykę, ogórka, fasolkę, kukurydzę, ser. Naleśniki zwijamy.
Możemy je lekko podpiec ( aby się roztopił ser ) w piekarniku.

1 naleśnik ma:






9 komentarzy:

  1. I to lubię! Czasami mi się wydaje, że te wytrawne wolę badziej od słodkich, ale chyba jednak trudno wybrać. Meksykańskie smaki w kuchni to coś, co naprawdę trudno przebić. No, może Włosi mają niezłe połączenia:D

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam tortillę w meksykańskiej wersji:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam takie cuda na kolację ;) Świetny blog, obserwuję!

    OdpowiedzUsuń
  4. kocham tortillę , a ta Twoja wygląda naprawdę apetycznie !

    OdpowiedzUsuń
  5. świetnie :) a tortillę można zrobić samemu i już w ogóle jest wypas :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ile sera? Ile kcal ma sama tortilla?
    Nie chce mi sie wierzyc że trszkę warzyw w placku ma aż 400kcal!!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 198 kcal ma placek, a sera na sztukę wychodzi 1 plaster.

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...