niedziela, 1 września 2013

231


kasza jaglana z jogurtem naturalnym, truskawkami, nektarynką i orzeszkami ziemnymi 

aby stworzyć 1 porcję potrzeba nam:
4 łyżek kaszy jaglanej
1 opakowania jogurtu naturalnego
szczypty cynamonu
1/2 szklanki truskawek
1 nektarynki
1 łyżeczki orzeszków ziemnych bez soli

*

Kaszę jaglaną gotujemy wg informacji zawartych na opakowaniu. Następnie przekładamy porcję do miseczki. Jogurt mieszamy z cynamonem i polewamy nim kaszę (po jej lekkim wystygnięciu), na koniec dodajemy truskawki, pokrojoną w kostkę nektarynkę i orzeszki.





10 komentarzy:

  1. No i mamy idealną propozycję na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super, tylko skąd Ty masz jeszcze truskawki;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pokochałam ostatnio kaszę jaglaną :)

    OdpowiedzUsuń
  4. W miseczce jest wszystko co bardzo lubię! Pyszna propozycja śniadaniowa:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Sezonowe owoce powoli się kończą, więc to chyba ta ostatnia chwila ,żeby je w jakiś sposób wykorzystać ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. z jogurtem kaszy jaglanej nie próbowałam..
    z owocami jest dobra , ale w mój gust bardziej trafiają orzechy , dlatego też podoba mi się dodatek orzechów ziemnych :)

    OdpowiedzUsuń
  7. taką kaszę jaglaną to bym mogła chyba jeść codziennie, szczególnie z pysznymi truskawkami :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...